petek, 2. oktober 2009

Stari undo, undo...

Res je bilo nekaj narobe. Najprej nas je prehitel poln kombi policajev, potem pa je bilo na panamericani videti cel kup ljudi in policajev. Malo naprej se je vil gost crn dim. Hmm. Je zgledalo kot kaka nesreca. Avtomobili pred nami so upocasnili, potem pa izginili v dimu. Sofer se je ustavil ob cesti in globoko razmisljal kaj zdaj. Ma pojdi naprej, saj gredo drugi tudi...

No, ko smo prisli blize, se je izkazalo, da je rdecelicnim gorjanom prekipelo in so zaprli cesto. Sredi ceste so bile gorece avtomobilske gume in skale. Smo hrabro prebili prve barikade in se znasli pred kolono vozil, ki se pa res ni vec premikala. Ok, stari undo, undo... Hitro avto obrnit pa nazaj cez dim. No k sreci ni sel v nasprotno smer noben avto, ker ga itak ne bi videli...


From Ecuador


Potem se je stvar se poslabsala, naenkrat smo bili ujeti med dvema ognjema. Enim tapravim za nami in gruco razkurjenih protestantov, ki so zaceli jurisati na nas. Model je potem kar ustavil avto in stopil ven. Halo, halo, bejz nazaj noter, moramo pobegniti. Kaj stojis tam kot kip! Seveda je bilo ze prepozno. Jaz sem fotoaparat spustil na tla, da ne bi koga zamikal. Damjana je bila ze cisto zelena. V tem je folk prisel do avta in zadaj se je slisalo samo se psssssss. Pa je sla zadnja desna guma. Tipi so imeli spicaste jeklene palice s katerimi so se spravili nad gume. Vodic je hrabro obranil zadnjo levo gumo, potem pa so se koncno primajali policaji, ki so porinili demonstrante vzdolz ceste. Pol pa oni nam, kao dejte se odstranit. ¿Halo?

Odpeljali smo se do prvega odcepa, ki je vodil dol s panamericane na neko prasno cesto. Tip je nekako se udel en manjsi mosticek, potem pa smo malo naprej povsem obticali, saj je guma do konca spustila. Gremo ven, hmm. Stari tole ne bo slo tukaj... Tla so bila cisto mehka, od avtomobilov se je vse prasilo. Na sreco je bil ene 10m naprej mali kolovoz kamor smo porinili avto.


From Ecuador


Treba je bilo najti vso opremo za menjavo gume. Potem je zezala hidravlicna dvigalka... Jao pa menda ne bomo sli pes v Latacungo..? Sta prisla mimo se en ata in mama, ki sta nam pomagala menjati gumo.


From Ecuador


V bistvu je vecino dela naredil kar ata, mi smo se samo mal umaknili, da mu ne bi bili v napoto.


From Ecuador

Ni komentarjev:

Objavite komentar

  • Recent Posts

  • Text Widget