četrtek, 1. oktober 2009

Cotopaxi


From Ecuador

Cotopaxi je s 5897m najvisji delujoc vulkan na svetu. Wooow. Ce si strasten planinec lahko zlezes gor v dveh dneh. Za naju je potemtakem enodnevni izlet prava stvar. Sva se odlocila za juzni del vulkana, saj se kao hodi skoraj ves cas po ravnem, pa se drugih turistov ni.



From Ecuador


Poleg naju sta sla gor se dva posevno oka amerikanosa. Zelo zgovorna, pot je hitro minila. Potem je bil tu se english speaking gornik, vodic in sofer. Bil je zelo slab sofer, kar bo kasneje se kako zakompliciralo nas povratek. No pred tem je bilo treba se malo v hrib. Damjani je kmalu zacelo zmanjkovati kisika. No konec koncev smo bili nekje na 4000m. Do vrha najine poti je bilo se ene 500m visinske razlike, ki te na tej visini kar posteno zdela, pa se teren je bil zelo mehak. Vulkanski pesek se je kar udiral pod nogami. Celo pot je posastno pihalo, ko smo zlezli na vrh pa je bil veter tako mocan, da si se nanj lahko kar naslonil.


From Ecuador


From Ecuador


Za nazaj smo imeli probleme z avtom in soferjem ze na parkiriscu, saj je skoraj pognal avto v dolino. Na sreco smo bili takrat ze vsi zunaj. Potem smo ga zablokirali s kamni spredaj in zadaj, da sploh ni sel nikamor vec.


From Ecuador


Nekako smo se uspeli resit iz blokade in se odpeljati v dolino.Najina sopotnka smo pustili na eni od crpalk na panamericani, da bi ujela kak bus proti Quito. Je pa bilo res cudno, da po cesti ni bilo nobenega prometa proti severu.. Hmmm. Ocitno je nekaj narobe...?

Ni komentarjev:

Objavite komentar

  • Recent Posts

  • Text Widget