nedelja, 13. februar 2011

Argentinski zrezki in empanadas

Argentinci so pravi mesožderi. Menda pojedo na glavo po 70+ kil mesa letno. Na glavo! Če potem vzameš eno kravo, ki se prosto paše po stepah okoli El Calafateja, daš zraven sposobnega kuharja, žar in goro oglja dobiš iz tega tako prvovsten kos ravno prav zapečenega, v sredi še malce rožnatega polkilskega, dva-tri centimetra visokega stejka. Mmmmmm. To je tako kot Perito Moreno - ne da se opisati, moraš it sam probat.

From Argentina

Empanade so mali žepki v katere dajo različne nadeve. Tu bi se našel tudi kakšen vegetarjanec, ki ga zgornji stejk ni spreobrnil. Špinača, koruza, pa tuna, piščanc in šunka s sirom. Niso vse vrhunske, se pa da hitro najti kak slasten primerek.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

  • Recent Posts

  • Text Widget