nedelja, 4. januar 2009

Los Nevados

Los Nevados je nacionalni park nekje na sredi Kolumbije. Neki vulkani pa to. Mo pa sva sla pogledat to cudo. Cel kup so nas zbasali v eno kio in odsibali smo proti visavam. Prvi postanek je bil nekje na 3600m. Laguna negra. Kot nek bajarcek na Veliki planini :)

From Colombia

Potem smo sli samo se gor in gor. Cesta je bolj tako tako, asfalta seveda ni, je pa neomejeno lukenj in parkrat je pot zradirana zaradi plazov.

From Colombia

From Colombia

Jajca od kia-e seveda niso bila kos strnimi in pesku, tako da je bilo zadevo parkrat potrebno mal push-niti, da se je premaknila z mrtve tocke. Itak sem ze navajen porivanja avtov na veliki visini, tako da tudi tokrat ni bilo tezav...

From Colombia

Koncno smo le dosegli zadnji parkplac - na zavidljivi visini cca 4889m. Od tu gres lahko samo se pes do snezne meje, ki je sedaj v poletnem casu nekje na 5000m. Torej pot pod noge. Zadeva je veliko tezja kot se slisi, saj si takoj zasopel in koraki gredo le pocasi navkreber. Damjana je cisto zaribala (lanske visinske priprave niso prav nic pomagale), in si je izbrala skalco na kateri me je pocakala, da sem se vrnil z osvojenih 5000+m. Jupi! Damjana se je iz razocaranja, da ji kaj takega tokrat ni uspelo, vrgla cez ene skale. Na sreco jo je odnesla le s praskami, druge stvari so ostale cele. Nazaj grede smo bili cisto crknjeni od vseh strasnih naporov. Skratka super izlet... Med potjo sva se ukvarjala s simpaticno petclansko kolumbijsko druzino. Se posebej simpaticni sta bili hcerki z veliki atributi :)
From Colombia

Ni komentarjev:

Objavite komentar

  • Recent Posts

  • Text Widget