torek, 20. januar 2009

Dolga pot domov

Zvecer sva v hostlu locirala dva Slovenca, ki sta danes pripotovala v Bogoto. Popotniških zgodbic ni zmanjkalo pozno v noč. Sva uspela prespati kake štiri ure, ko se je začelo zares.

Sestavila sva ruzake in poiskal sem Norvežana s katerim sva se zmenila, da gremo skupaj do letališča, ker imamo let ob isti uri. Tetica v recepciji se je trudila priklicati taxi službo pa se ni nihče javil. Potem je strokovno ugotovila, da je to verjetno zato, ker dežuje (tudi nam ni bilo jasno v čem je fora). Nič hudega na vogalu smo ujeli drug taxi, naredili zastoj na cesti in med potjo skoraj zgubili moj ruzak.

Na letališču se nama je uspelo čudežno izogniti plačilu izstopne taxe. So naju pa kar nekajkrat preskenirali in pretipali. Dobila sva boarding passe samo za prvi let do Caracasa. Jao, upam, da se ne bo ponovila zgodba iz začetka poti.

From Colombia


V slabih dveh urah smo bili v Venezueli. Na transfer desku seveda ni bilo nikogar iz Air France-a. Kar nekaj časa je preteklo, da se je primajala ena simpatična tetica in nama dala passe za naslednja dva leta. No pa le ni bilo tako hudo.

From Colombia


Let za Pariz je imel že v štartu kako uro zamude, potem pa so se še Venezuelci odločili za random drug check našega leta, tako da smo se razdelili v dve koloni - tipi v eno, tipke v drugo - in počakali na še eno pretipanje in zaslišanje od kod in kam. Uradno sva imela v Parizu slabi dve uri časa za prestop na drugi let. Ta razlika je zdaj splavala po vodi. Bodo že zakasnili odhod leta v Benetke...

Po nemirnem letu čez Atlantik in teku čez ovire na pariškem letališču sva ujela let za Benetke. Bila sva še zadnja dva potnika na avtobusku polnem znerviranih potnikov (haha). Se zbašemo na letalo in počasi odtaxiramo na vzletno stezo. Na sredi poti je avion skoraj na mestu zabremzal. Halo, kaj je zdaj? Nekaj časa stojimo tam sredi letališča potem pa pilot mirno pove, da imamo tehnične težave - ¿WTF? - in da gremo nazaj na servisni del, kjer bodo mehaniki pregledali letalo. Halo? Potem so serviserji letali gor in dol z letala. Spodaj nekje se je slišalo ropotanje nekih naprav. Čez kake pol ure so tehnično napako odpravili. Ufff, upam, da niso le odklopili kakega senzorja... V naslednjem poskusu smo uspešno odfrčali v oblačne Benetke...

Ni komentarjev:

Objavite komentar

  • Recent Posts

  • Text Widget