sreda, 28. avgust 2013

Vodnikov razglednik

Bohinjski Vodnikov razglednik je naravnost fantastična razgledna točka od koder se vidi celotna dolina v kateri čepi Srednja vas, za njo pa bohinjsko jezero ter vsi tisti neskončni vrhovi v smeri proti zahodu.


Moram priznati, da za tale spot nisem vedel do začetka letošnjega poletja, ko sem ga povsem ponesreči našel na slotrips.



Pot do razglednika je ali a) super ravninska tura, v eno smer dobre četrt ure z izhodiščem v vasici Koprivnik ali b) malček manj ravninska s štartom v vasici Jereka v dolini in ti vzame kako uro, da priplezaš na vrh. Tistega poznega popoldeva sva se odločila za dostop a), ker sva za seboj imela že celodnevno raziskovanje Vogla. Z nama je šel tudi samosprehajalni maček, ki nama je sledil celo pot (in sva ga vrnila točno tam kjer sva ga dobila).

 


Za tistih 15 minut efforta, ki ga vložiš, da prideš do razglednika, je razgled kar malce preveč lep. Torej next time, ko boste v Bohinjčku, še spotoma hop tule gor potem pa lahko greste v Bohinjsko Bistrico v Štrud'l na kajzršmorn.



Ni komentarjev:

Objavite komentar

  • Recent Posts

  • Text Widget