torek, 3. avgust 2010

Time capsule - Albert keksi

Albert keksi - ko smo bili mali smo jih utapljali v mleku. Da se pa še kaj zabavnega narediti iz njih.

From Time capsule

Recimo tole pito:

Korak A: podplat. Vzameš en paket in pol albert keksov, če hočeš lahko tudi kakih polnozrnatih lajbnicov. Če imaš kakega tipa/brata/fotra/strica/prijatelja v bližimi mu daš tole in naj se malo zabava z njimi in jih zdrobi kakor pač ve in zna. Seveda pride potem na vrsto tudi obvezno sesanje kuhinje, ker bodo piškoti vsepovsod. Preverjeno. Zdaj če tipa ni, potem uporabiš mixer in zadevo zmelješ. V zmlete piškote zabrišeš nekih 200g stopljenega masla, kako žličko sladkorja ali pa raje ne in malček ruma. Potem si umažeš roke in tole vse skupaj zgneteš in butneš na dno pekača za torto.

Korak B: krema. Pol kile maskarponeja, deci in pol nestepene sladke smetane, deci čisto navadnega - ne tekočega - jogurta, eno zadevo, ki se ji reče strjevalec smetane, nekaj cukra ali pa ne sploh če imaš rastlinsko smetano, žlica limoninega soka in malček ruma. Čmok, čmok na roke pomešaš. Potem pa bam v pekač.

Korak C: na vrhu. Na vrh pride kake pol kile sadja - maline, robide, borovnice, jagode, ribez... Sveže ali odtajane.

Korak D: prineseš probat.

Pozor. Pite ne tlačit v pečico, ker ni ničesar za spečt. Spravi v hladilnik in počakaj 2-3 ure preden daš na krožnik prvi kos. Če zdržiš toliko časa :)

1 komentar:

  • Recent Posts

  • Text Widget