sobota, 27. april 2013

Una

Unawatana je vasica s plažo v obliki polmeseca nedaleč od Gallea (Galleta, Galla?). Tu sva se parkirala, ko sva zaključila z najino železničarsko potjo. Na eni strani je mali rtič z budističnim templjem na vrhu hribčka, na drugi strani pa se vse skupaj nadaljuje z zgolj še eno plažo. Zanimivo je, da se tu okoli potika kar nekaj Rusov (vseeno bolje kot Izraelci ;), ki ji po mojem ne marajo kaj preveč, a jim vseeno pišejo menije v azbuki. Potem se Putin wannabeji sprehajajo svojimi babuškami gor in dol po glavni (beri bolj ali manj edini vaški) cestici, ki je polna trgovin, draguljarjev, barčkov, roti placov, draguljarjev, masažnih ajurveda establišmentov, gusthousov, draguljarjev, hotelčkov, surf trgovini in draguljarjev.





Vaški prostorski načrt je sila preprost - čimbolj temeljito obzidati celo plažo. Na koncu ugotoviš, da lahko uradno prideš do vode le na začetku ali na koncu plaže. Vmes si sledijo barčki in fancy nastanitve eden tik ob drugem. Seveda greš lahko kar skozi gostilno do vode, pa ne bo nihče nič rekel. Si pa noben ekskluzivno ne lasti plaže, tako, da ko si se enkrat prebil do vode si zmagal.

Pozidava se je na hitro odvila po tistem cunamiju leta 04. Goverment je menda izdal določila kako blizu oz. kako daleč od morja so lahko objekti pa so fantje zadevo naredili po svoje. Kmalu za tem so potem podrli par lokalov, ki so bili postavljeni tik nad vodo... V poduk.

All-in-all čisto simpatičen plac.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

  • Recent Posts

  • Text Widget