ponedeljek, 30. april 2012

Ni vse zlato kar se sveti

Caye Caulker (kikokr) je majhen otoček slabo uro glisiranja od obale. Voda je topla, turkizna, s pisanimi ribicami, vegi morskimi psi, skati in drugim koralnim življenjem. Ja pa tudi skoraj z več hiškami kot palmami, noro vročino čez dan in s kupi krvi željnih komarjev.



Sva si kupila pri Kitajcih espirales para mosquitos y zancudos, ki so začuda delovale. Kakih sprejev in drugih repelentov se raje izogibava odkar smo v Kostariki kupili en super hud sprej, ki je stopil celo lak za nohte. Verjetno bi pomagalo tudi, če bi se namazala s sokom tistih malih limetk, ki jih je na vsakem vogalu na kupe.

Sva imela duplex cabaño. Sicer ne s svojim privatnim pogledom na morje ampak obala ni bila daleč.



Tale konec je sicer noro dober za potapljače, tudi noro drag, a se da par fajn zadev videti. Sem vlekel Damjano na en nedolžen šnorkl trip do koralnega grebena, kjer lahko plavaš s skati in morskimi psi.


Okoli poldneva smo štartali na prvo lokacijo, kjer smo pošnorklali po koralnem grebenu, ki je btw drugi najdaljši na svetu, takoj za avstralskim. Potem smo se premaknili na drugo mesto, kjer so ribiči ponavadi čistili ribe in odmetavali, kar se ne bi dalo spraviti v promet. To je privabilo tudi jate skatov in morskih psov. Zdaj ko so živali navajene sem vozijo turiste, da lahko žival vidiš na 4 oči in jo počohaš po glavi. Potem, ko lezeš v vodo se spomniš na Steva Irwina in na besede, ki jih je rekel vodič: ni nič nevarno.... sam ne stopit nanje. Noro dobra reč.
No, Damjana se ravno ni strinjala z mano in je raje ostala na čolničku...

Se je pa dalo videti tudi mureno in par lionfishov pa na kupe pisanih koralnih ribic.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

  • Recent Posts

  • Text Widget