sreda, 19. januar 2011

From Argentina

Evo sva srečno prispela do Buenos Airesa. Moram reči da tudi brez kakih velikih pretresov. Ja, prvi flight iz Zagreba je že imel zamudo plus gospodična na šalterju nikakor ni bila pripravljena sprejeti mojega ruzaka. Odnesi na konec šalterjev, da ga pregledajo. ¿Halo, bejba kaj ti je? Privlečem rumenega prašička do okenca 19. Tip me malce pisano pogleda, ga naloživa na trak, potegne čez skener. Ja, sve je u redu. Ok, whatever. V Parizu treba menjati boarding passe, nič novega. 11, 12 ur na aeroplanu. Uspel sem pogledati eno risanko, ene trikrat malcati in vmes več kot pol poti prespati. V Riu sva se znašla na vse zgodaj zjutraj. Zalimana, malo da ne edina v letališki zgradbi. Do leta za Buenos Aires je bila cela večnost. Potem pa smo spet imeli zamudo, sam takrat mi je bilo čisto vseeno.

From Argentina

Pristaneva, stopiva iz letala na stopničke in vate se uprejo vsi poletni žarki. Mmmmmm. Paše. Hitro pulover dol in očala na nos. Pa sva na trdnih tleh.

From Argentina

Ob vstopu v Argentino spet travme s švercanjem hrane. Po lanskoletnem res frustrirajočem prehodu meje med Argentino in Čilem sva se odločila, da tipu na skenerju poveva, da imava nekaj sadja in ostale hrane s seboj. Stopim do tipa in mu začnem razlagati, če je to ok, ali je prepovedano al kaj. Pa me pogleda in zamahne z roko, ja ja ni problema. Dobro, kaj potem sploh počne tam..?

Šele ko dobro stopiš iz letališke zgradbe se trip res začne. Do tedaj si bil v varnem zavetju avionov, letališč, z mislimi kdo ve kje. Potem pride na vrsto zabavni del. Kako v mesto, kje najti bankomat, kje bova spala...

4 komentarji:

  1. Srečno Lučka :D Mi dobimo baje novih 10 do 15 cm snega. Za gušt pa tko....uživejta pa ne pozabta na faktor 50! :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Lučka ???

    Zakaj so skoraj na vseh fotografijah ljudlje? We want statues :)

    OdgovoriIzbriši
  3. B-) Uživajta na sončku in srečno tripanje! Pri nas brije mrzel veter, o snegu ne duha ne sluha! Papa!!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Uroš, ti bom posvetil en post. Bo samo arhitektura in kipi. Aprou.

    Maruša, ti tudi uživaj na enoletnem "potovanju" ;)

    OdgovoriIzbriši

  • Recent Posts

  • Text Widget