sreda, 26. december 2012

Kitajski piškotki za božič


Okej, piškotki nimajo kake tradicionalne povezave z božičem. Na oni strani luže jih pridno hrustajo v kitajskih restavracijah, pri nas pa jih še nisem vide v živo. Tudi nimajo prav veliko veze s Kitajci... Izvirajo z Japonske, je pa res da so jih Kitajci odnesli v Ameriko.


Večino receptur tako najdeš v table spoonsih, cupsih in v Fahrenheitih. Recept je skrajno preprost:

  • 3/4 šalice moke
  • pinterest
  • burbonski vanilijev sladkor
  • radirka
  • mal olja
  • svinčnik
  • trije beljaki
  • barvice
  • skicirka
  • rumčk
  • alkoholc
  • 80g cukra, raje manj
  • rezalnik za papir
  • dve žlici vode

S pisarniškim materialom narediš sporočila, iz jestvin narediš testo, ki je podobno tistemu za palačinke, le malček bolj gosto. Pečko nažgeš na 400F, na peki papir ali pa še veliko bolje na peki folijo narediš štiri krogce iz testa. V pečici jih pustiš 4,5 minut, toliko da rob porjavi. Hop ven, mali vroči disk primeš v roke, položiš nanj sporočilo ga zapreš in zapogneš preko kozarca dokler je še vroč in upogljiv. Potem jih odložiš v pekač za mafine, da obdrži obliko, ko se hladi. To nekajkrat ponoviš. Vseh ne moreš narediti naenkrat, saj testo, ko se malo ohladi, postane krušljivo.

No midva sva jih dala na koncu še za 10 minut v pečico, ko se ja hladila, da so se še malo izsušili in dobilo bolj zdavo barvo.

Simpl.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

  • Recent Posts

  • Text Widget