četrtek, 3. november 2011

Domače živali

Ena malce bolj zoprna stvar v Wadi Rumu so muhe. Ne vem ravno kaj delajo muhe v puščavi - ko ti nekdo reče da povej kako žival iz puščave se med tistimi kamelani in škorpijoni in kačami zagotovo ne bodo znašle muhe. V glavnem v puščavi so ponekod muhe in to prav nadležne. In ne marajo sence. Kar je edina olajševalna okoliščina.

From jordan
Ponoči se da videti še kako puščavsko lisico, ki jih vedno znova premami kaka kost od večerje. Smo imeli tudi enega divjega mačka v kempu. Z imenom Šušu.

From jordan

Potem so tu seveda kamele. Kar nekaj je jih prosto pase med tistimi malimi grmički. Z njimi se ukvarjajo beduini in z drobnico... in seveda s turisti. Kamele delimo na dve veliki skupini: samce in samice ;). Samice imajo za reprodukcijo in za mleko, ki baje čudežno vpliva predvsem na moško populacijo. Samce porabijo za prevoz turistov. Hop ga naložiš, upaš, da med vzdiganjem kamele ne pade dol, pelješ na en krog za dve uri in ga ocuriš za tistih nekaj deset jodov (btw. en jod je en euro). Hi class kamelkotov so dirkalne kamele. Tovrstne dirke se tod jemljejo blazno resno. V nagradnem skladu se najdejo tudi avtomobili in možje jim pogosto posvetijo več časa kot svojim ženam. Če hočeš zmagati, je potrebno kamele ustrezno natrenirati. Izkaže se, da dirkanje s kamelani ni nič kaj varen šport. Do tal je kar nekaj metrov in za tabo se hitro znajde še kaka pobesnela žival. Torej so se fantje spomnili boljše rešitve - Sudanci. Bolje: sudanski dečki, ki so bili dovolj dober potrošni material glede na price/performance. No izkazalo se je, da tudi sudanske dečke boli, ko se skotalijo s kamele. Fantje so zopet stopili skupaj in prišli do res briljantne rešitve: na hrbet kamele naložijo napravo, veliko kot en 30L ruzak. V njej je baterija, elektromotorček, ki ima na koncu pritrjeno šibo in daljinska kontrola, ki nese kakih 100m. Zdaj imaš remote control kamelo. Fantje se lepo usedejo v avto, primejo daljinčka v roke in gremo na trening. Jao.

From jordan

Ni komentarjev:

Objavite komentar

  • Recent Posts

  • Text Widget