četrtek, 21. junij 2012

Exaktna znanost

Včeraj mi je crknil domači internet. Tipična situacija: večer poprej je bilo še vse okej, zjutraj ne dela več nič. Kot dvojno šolan specialist za male mlinčke z utripajočimi lučkami, sem bil seveda prepričan, da je domače omrežje okej. Več kot očitno se nekaj dogaja na T-2. Se slišim s Smileyem, on je naš inside man na T-2. Greva skozi vse žive nastavite, nastaviva statični IP, gateway, petnajskrat releasam IP, mašine nikakor ne pridejo ven iz lokalne mreže - vidijo se med seboj, ven ne pride nič. Dva notebooka, en android in še en netbook - vse offline. Z ruterja se je dalo pingati google. To je bilo že res čudno.


Ob 7h zvečer sem krivdo zvalil na ruter, Damjani sem pripel službeni notebook direkt na T-2 škatlo ga sconnectal na net in zviznil na bajk.


Zvečer sem se ukvarjal z malce bolj exaktno znanostjo - vrtanjem lukenj v steno za neke nove poličke. Kar je pri tem ql je to, da luknja ne bo izginila čez dva dni. In res je še danes tam. Tudi polička je še vedno na steni. No pa tudi orodje ja še vedno tam... 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

  • Recent Posts

  • Text Widget